Onze activiteiten

Actieve school | Op onze school zitten we niet enkel tussen de boeken, maar bruist het ook van leuke activiteiten zoals onze jaarlijkse GWP’s.

  • Bosklassen (1ste jaar)

Elk jaar trekken wij met onze eerstejaars in de herfstperiode een week op bosklassen naar het domein Worriken in Bütgenbach (Oostkantons). We gaan een kijkje nemen aan het stuwmeer bij de Warche en ondernemen een heuse Hoge Venentocht. Ook sport ontbreekt niet op het programma. Er worden dagelijks bewegingsactiviteiten gepland, waaronder muurklimmen, tchoukbal, zwemmen, tennis, boogschieten, oriëntatielopen en zelfs een avonturenparcours met deathride.

  • Zeeklassen (2de jaar)

Onze zeeklassen zijn een combinatie van cultuur en natuur. Op het programma staan o.a. aardrijkskunde (toerisme en recreatie aan de kust), kunstinitiatie (het surrealisme, een bezoek aan het Paul Delvauxmuseum en een creatieve opdracht), verkeersopvoeding, een fietstocht, een opdracht rond Frans en Engels, zwemmen, een duinenspel, enz. Een belangrijk thema is ook leren samenwerken en het ontwikkelen van de teamgeest.

  • Tweedaagse (3de jaar)

In het 3de jaar worden onze leerlingen opgedeeld in verschillende klasgroepen om op GWP te gaan. Elk jaar bekijken we welke bestemmingen mogelijk zijn; afhankelijk van de grootte van de groepen. Het belangrijkste doel van deze tweedaagse is elkaar beter te leren kennen via samenwerkingsopdrachten, gesprekken, sport en spel en zo een hechtere klasgroepen te creëren.

  • Parijs (4de jaar)

De week na de paasvakantie gaan we met alle vierdejaars naar Parijs. We dompelen de leerlingen onder in de cultuur van Parijs en in de Franse taal. Ze moeten zich verplaatsen in de grootstad, de weg vragen, een interview afnemen met Parijzenaren, het kasteel en de tuinen van Versailles ontdekken, ... Een avondwandeling, een fietstocht, een aantal museumbezoeken, een wandelzoektocht en een vrije namiddag maken deze driedaagse compleet.

  • Tweedaagse (5de jaar)

In het 5de jaar worden onze leerlingen opgedeeld in verschillende groepen om op GWP te gaan. We houden de GWP kleinschalig en gaan 2 dagen op stap. Elk jaar bekijken we opnieuw welke bestemmingen interessant zijn, afhankelijk van het cultureel en sportief aanbod ter plaatse. 

  • Berlijn (6 de jaar)

Onze zesdejaars gaan op ontdekking in Berlijn en daarbij staan geschiedenis en cultuur centraal. Tijdens deze 5-daagse reis ontdekken de leerlingen het rijke verleden van de Duitse hoofdstad: de Tweede Wereldoorlog, het leven in Oost-Berlijn, het Berlijn van na de val van de Muur, het hedendaagse Berlijn, … We ontdekken de eigenheid van de verschillende wijken, te voet of per fiets. We bezoeken het Tranenpaleis, de Hohenschönhausen-gevangenis, het DDR-museum, het concentratiekamp Sachsenhausen, een extra museum naar keuze, … Kortom, een onvergetelijke ervaring.


Sportieve school | Ons doel is om onze jongeren te stimuleren om te bewegen. Onze leerlingen krijgen de kans om een sportpas aan te kopen waarmee ze na de lesuren kunnen sporten.

Ben jij zo'n sportieveling die graag verschillende sporten wil testen? Is een aansluiting bij een sportclub te bindend, te eenzijdig of te duur? Dan is de SNS-pas op je lijf geschreven! Met dit pasje kan je na de schooluren deelnemen aan de sportactiviteiten die in het SNS-project zijn opgenomen. Er is een gevarieerd aanbod en neem een kijkje op de website. Regelmatig promoten we via dit SNS-project nieuwe sporten.

Voor een heel schooljaar met 30 weken sportplezier met SNS betaal je slechts 55 euro of 35 euro wanneer je kiest voor 15 weken. Wil je de sporten in jouw regio ontdekken, surf dan naar http://www.sportnaschool.be/sporten-in-jouw-buurt

Culturele school | Naast sportactiviteiten biedt GO! KLA ook culturele activiteiten aan om onze leerlingen kennis te laten maken met een ruim aanbod culturele activiteiten.

Niet alleen wakkeren deze activiteiten de leergierigheid van onze leerlingen aan, vaak zal de inhoud ook een aanzet geven tot het vormen van een kritische, eigen mening. Een culturele activiteit wordt ingericht door onze vakleerkrachten. Een terugkoppeling binnen de lessen is dan ook vanzelfsprekend. Daarnaast kunnen leerlingen cultuurcheques aankopen om na de schooluren culturele voorstellingen bij te wonen. 

Onder de noemer ‘Cultuur Tijdens School’ bieden wij een zo gevarieerd mogelijk aanbod culturele activiteiten aan. Het gaat dus niet enkel om theater, maar ook om dans, film of tentoonstellingen.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x