top of page
Zoeken
  • Sarah Kefi

Schoolboys XV - Rugbyteam

Twee maanden geleden ontstond er het idee om een rugbyteam uit te bouwen voor en door leerlingen. Arne De Cock, leerkracht geschiedenis en zelf een rugbyspeler, sloeg hiervoor de handen in elkaar met Louis Peeters, een leerling uit het zesde jaar die actief is bij de nationale ploeg. Samen slaagden ze erin om ondertussen al een veertigtal leerlingen warm te maken om deze spectaculaire sport een kans te geven. Iedere donderdag wordt er na school samengekomen op de Wilrijkse Pleinen en gezamenlijk getraind.

Om het voor iedereen toegankelijk te maken werden er twee teams opgericht: de kadetten (van het eerste tot en met het derde jaar) en de scholieren (van het vierde tot en met het zesde jaar). De KLA Schoolboys XV waren geboren. Er wordt bovendien ook nog gewerkt aan een derde team: de schoolgirls. Dit zou een nationale primeur zijn, maar de interesse is er zeker al. Het aantal spelers neemt iedere week toe.

Omdat er tijdens de examenperiode en in de kerstvakantie niet getraind kan worden, is er een heuse bootcamp georganiseerd door Louis en jaargenoot Obi om de conditie en kracht aan te scherpen. Ook hiervoor is iedereen welkom. Het doel is om iedereen rugby ready te krijgen voor officiële wedstrijden tegen andere Vlaamse middelbare scholen die nog dit schooljaar zullen plaatsvinden. Deze ploegen zijn al actief in de scholencompetitie dus het worden stevige tegenstanders.

Omdat uniformiteit en teamgeest hoog in het vaandel worden gedragen door de balsport, werden er ook polo’s en truien ontworpen met het teamlogo op. Deze zijn voor een zeer democratische prijs aan te kopen dankzij een samenwerking met X-oc, een Antwerps bedrukkingsbedrijf. Intussen pronken er al heel wat leerlingen met een eigen exemplaar terwijl ze een wedstrijdje touch rugby spelen tijdens de speeltijd. Voel je vrij om eens mee te doen. Spelers van de Schoolboys/Schoolgirls XV kunnen ook aan het onthaal een rugbybal ontlenen.

Ben je bang dat je een modderfiguur zou slaan en wil je het liever eens in kleine kring verkennen? Dan is er goed nieuws. Ook op lessenmarathon in januari wordt er een rugbyinitiatie gegeven.

De trainingen zelf starten terug vanaf de eerste week na de kerstvakantie. Je bent dan opnieuw iedere donderdag vanaf 16u welkom aan de Wilrijkse Pleinen. Iedereen is welkom om eens te komen testen. Alles is volledig gratis. Je stuurt wel best vooraf via Smartschool een berichtje naar Arne De Cock. Volg zeker ook ons Instagramaccount (kla_schoolboyxv) voor de laatste nieuwtjes.188 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page