top of page

Olympiades & wedstrijden

Stichting Vlaamse Schoolsport - Scholencompetitie

De Stichting Vlaamse Schoolsport organiseert ieder schooljaar verschillende sporttornooien voor scholen van de provincie Antwerpen. Dit voor zowel jongens en meisjes van de eerste, tweede en derde graad.
Afhankelijk van de kalender en de interesse van de leerlingen schrijft onze school zich in voor één of meerdere sporten (veldvoetbal, zaalvoetbal, basketbal, veldloop,…).
Er wordt gespeeld op woensdagnamiddag en één van de leraren lichamelijke opvoeding begeleidt de ploeg.

Wetenschapsolympiade

De junior olympiade natuurwetenschappen (JON) vindt jaarlijks plaats voor leerlingen van de 2e graad. De JON volgen dezelfde missie en doelstellingen van de andere Olympiades Natuurwetenschappen, maar bijkomend worden ze laagdrempelig gehouden. Hiermee wordt getracht de leerlingen te motiveren om een eerste stap te zetten in de wondere wereld van de wetenschappen en later eventueel deel te nemen aan andere Olympiades natuurwetenschappen in de 3e graad.

Meer info over de JON: http://www.vonw.be/jon
Meer info over de Olympiades natuurwetenschappen in de 3e graad: http://www.vonw.be

Wiskunde-olympiade en Kangoeroe-olympiade

Voor de leerlingen van de 1e graad is er ook dit jaar weer een Kangoeroe-olympiade (editie Wallabie).
Meer informatie kan je vinden op: http://www.kangoeroe.org/kangoeroe/

Voor de leerlingen van de 2e graad is er de jaarlijkse Junior Wiskunde Olympiade (JWO) en voor de leerlingen van de 3e graad is de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO). Alle leerlingen uit de wetenschappelijke en wiskundige studierichtingen van het 4e, 5e en 6e jaar nemen hieraan deel. Andere leerlingen mogen uiteraard ook vrijwillig deelnemen, ook leerlingen uit het 3e jaar.

Meer informatie kan je vinden op: http://www.vwo.be/vwo/

Ken je klassiekers quiz

Onze leerlingen Latijn en Grieks van 4, 5 en 6 nemen jaarlijks deel aan de Grote Ken-je-Klassiekenquiz. In een voorronde op school die bestaat uit 3 rondes wordt bepaald welke twee quizteams bestaand uit 4 leden over de grootste kennis van de klassieke oudheid beschikken. Zij worden afgevaardigd naar de regionale voorronde waar ze de eer van school verdedigen tegen teams uit andere scholen afkomstig uit heel Vlaanderen.

bottom of page