Verkeerssituatie Hertoginstraat

Beste ouders
 
Het district Antwerpen organiseert een bevraging over de verkeerssituatie in de Hertoginstraat. Om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie is het belangrijk dat zoveel mogelijk ouders deze bevraging invullen. Dankzij deze informatie kan de situatie beter ingeschat worden en kunnen er eventueel maatregelen worden genomen zodat het veiliger wordt voor onze leerlingen. In bijlage vinden jullie de begeleidende brief.
 
Via deze link krijgen jullie toegang tot de vragenlijst. Het neemt slechts enkele minuten in beslag! Jullie kunnen de vragenlijst invullen tot 31 mei.
 
Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Het multicultureel buffet, een succes!

De winst van het jaarlijkse multicultureel buffet, door leerlingen van het 2e leerjaar, is overgemaakt aan CroFun voor het project van Younas Bendib, waardoor de kaap van €10.000 overschreden werd.

https://www.crofun.com/nl/project/2613-younas-wenst-drinkbaar-water-in-afrika

Super nieuws dus voor het project van Younas! Bedankt aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft!

Is Chinees Chinees voor jou?

Beste ouders en leerlingen

Volgend jaar kan er opnieuw Chinese les gevolgd worden op het GO! KLA, mits voldoende belangstelling. We starten opnieuw met een eerste module ‘Is Chinees Chinees voor jou?’. De lessen vinden 2 keer per week plaats op onze school, vlak na de schooluren. De leerlingen die dit jaar reeds de eerste stappen in het Chinees gezet hebben, kunnen voor een vervolgmodule kiezen.

Inschrijven en meer informatie:
ella@chinalinks.nu of 0479/22 83 20

Kunstbende!

Het is prijzenmaand op het GO! KLA! Na de finalisten in de JWO, VWO en Techniekolympiade, behaalden Fien Donckers en Ivana Batchvarov gisteren respectievelijk een 2e plaats in de categorie performance en een 3e plaats in de categorie video op de Kunstbende Antwerpen.

Proficiat!

Finalisten Techniekolympiade

Na de reeks leerlingen die naar de 2e ronde van de JWO en VWO mochten, mag het GO! KLA nu ook 3 afgevaardigden naar de finale van de jaarlijkse Techniekolympiade sturen!
 
Henrik Leon Van Overvelt, Lara Sanders en Ewan Pols: proficiat en heel veel succes in de finale!

Izabel: de musical!

Dit jaar spelen we de allereerste KLA-musical! Kom ongeveer 20 van onze leerlingen en 2 leerkrachten bewonderen op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei!

Tickets zijn vanaf nu te verkrijgen op het onthaal!

De KLA-schooldichters van 2017!

Het is zover. Onze KLA-schooldichters zijn bekend!

Yuline d’Hooghe (1F), junior KLA-schooldichter

Olivia De Boeck (3LWA), de junior publieksprijs

Niet iedereen heeft het
Dat hoeft ook niet echt
Er is geen goed
Er is geen slecht
Het heeft geen reden
Noch heeft het geur
Het heeft geen textuur
Of een bepaalde kleur
Maar het heeft een klank
Soms zacht, soms schel
Hangt er vanaf
Aan wie ik de grap vertel

Hanne Schelstraete (6Grl), KLA-schooldichter

Grote Ken je Klassiekenquiz 2017

Gisteren namen twee teams van onze school deel aan de “Grote Ken je Klassiekenquiz”. In de gebouwen van de UA concurreerden zij met 25 teams vanuit heel Vlaanderen in kennis omtrent alle aspecten van de klassieke oudheid. Het team van Matthias Vanhauwe, Kenjiro Bly, Janne Caenen en Tessel Peterson behaalde een heel knappe 7e plek! Het team van Kato Van Rooy, Helena Van de Velde en Nina Hamelinck scoorde met één teamlid minder toch een verdienstelijke 21e plek.
 
Wij danken de deelnemers voor hun enthousiaste inzet!

Bosklassenavond

27 januari vindt onze jaarlijkse bosklassenavond plaats! Om 19u30 vertonen we de bosklassenfilm, gevolgd door een gezellige samenzijn voor ouders en fuif voor de leerlingen van het eerste jaar!

Wil je graag al een voorsmaakje? Neem een kijkje op onze Facebookpagina!