Vijf Antwerpse scholen werden geselecteerd en gaan vanaf dit jaar aan de slag om de luchtkwaliteit op hun school te verbeteren. KLA is één van die vijf scholen!

We vertellen er u later meer over, maar hier alvast het goede nieuws!

Model United Nation-evenement

Ivana Batchvarov heeft deelgenomen aan een Model United Nation-evenement, samen met Rotatact Youth georganiseerd, de Italiaanse diplomatieke agentschap en UN Presenters. Ze is aangenomen in de Environment Assembly en heeft een position paper gepresenteerd over \”Investeren in innovatieve milieu-oplossingen voor het versnellen van de implementatie van de UN Sustainable Development Goals\”. Ivana heeft een van de drie Honorable Mentions (van 2500 deelnemers) gewonnen voor het winnen van de resolutie en is benoemd tot Youth Ambassador.

Finale wiskunde B-dag

Finale wiskunde B-dag gehaald!!

Voor het tweede jaar op rij haalt het wiskunde B-dag werkstuk van onze school de finale, en is hiermee dus alvast bij de acht beste verslagen van Vlaanderen! We stuurden het verslag door van het groepje Merel De Coorde (6LWi), Carla De Smet (6WW) en Brikke Jacobs (6WW). Volgende week woensdagnamiddag gaan we met deze leerlingen naar de prijsuitreiking in Leuven.

Hervorming eerste graad

Op dit moment werken wij aan het implementeren van de hervormingen van de eerste graad die van start gaan op 1 september 2019. Vermits dit dus een ‘work in progress’ is, zal onze website pas aangepast worden op het moment dat er meer duidelijkheid is aangaande de lessentabel en de invulling van alle lesuren.

Op onze openschoolavond op woensdag 30 januari willen wij u onze hernieuwde aanpak van de eerste graad brengen en de nieuwe lessentabel voor het eerste jaar.

U bent allen van harte welkom vanaf 16 tot 20uur. Dan kan u kennismaken met onze visie, de schoolgebouwen, de leerkrachten, de leerlingen en alle vakken in het eerste jaar van het secundair onderwijs. Jullie leren de schoolgebouwen kennen door een digitale omloop langs vaklokalen waarin een waaier aan activiteiten plaatsvindt. Onze leerkrachten staan klaar om jullie vragen te beantwoorden.

Hopelijk tot 30 januari.