Inschrijvingen 2018-2019

Wil je je zoon of dochter inschrijven in het 1e jaar bij ons op school?

Met het online aanmeldingsregister krijgen ouders gelijke kansen om in te schrijven in de school van keuze. Via de website: https://meldjeaansecundair.antwerpen.be/ worden ouders stap voor stap door de aanmeldingsprocedure geleid.

Aanmelden kan via deze website vanaf 8 februari 2018 om 9.30 uur t.e.m. 27 februari 2018 om 17 uur. Op 27 maart 2018 worden de resultaten van de aanmeldingen bekend gemaakt.

Voor alle andere kinderen die zich willen inschrijven vanaf het 2de leerjaar t.e.m. het 6de leerjaar kan er vanaf 23 april 2018 naar de school gebeld worden (03/232.74.47) om de gegevens voor het elektronisch aanmelden van het kind te bekomen. Gelieve er rekening mee te houden dat onze school haar maximumcapaciteit heeft bereikt. Wij zullen pas vanaf 1 juli 2018 aan de ouders kunnen communiceren of er effectief plaats is in de klas van hun keuze, nadat de deliberaties van onze huidige leerlingen voorbij zijn. Indien er plaats vrij komt, zullen wij contact met de ouders opnemen om in de eerste week van juli of de laatste week van augustus een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Schrijf ze vrij!

MIJN MENING, MIJN RECHT IS DIT JAAR HET THEMA VAN DE SCHRIJF-ZE-VRIJDAG.

Op vrijdag 20 oktober 2017 vindt een gloednieuwe Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International plaats. Leerlingen in meer dan 500 scholen zetten zich dan in voor mensenrechten. Ook onze school neemt opnieuw deel aan deze dag

Je bent vrij om jouw mening te uiten. Het maakt niet uit hoe je dat doet: mondeling, geschreven, via kunst, op het internet of via andere media. Je moet steeds in alle vrijheid je gedacht kunnen geven. Overheden moeten zich daar zo weinig mogelijk in mengen.

Het recht op vrije meningsuiting  komt in steeds meer landen onder druk te staan. Daarom biedt Amnesty International je dit najaar informatie en methodieken om kinderen en jongeren te laten bijleren over hun recht op expressievrijheid. Naar goede traditie krijgen kinderen en jongeren ook de kans om actie te voeren voor dit mensenrecht.

Oud-leerlingenavond 24 november!

Ben je benieuwd of je zoals vroeger nog steeds helemaal vrolijk wordt van de kleuren van de gangen van “het Lyceum” (dat mooie bruin en blinkende grijs, u weet het nog wel)?

Sta je te popelen om te ontdekken of er zoals voorheen nog heerlijke warme maaltijden op het menu van de cafetaria staan?

Wil je weten of je oude klasgenoten eenzelfde fysieke transformatie hebben doorgemaakt als jij?

Sta je te springen om nog eens een praatje te maken met de leerkrachten die je vroeger inspireerden?

Wat zou er gebeurd zijn met de stoelen en banken waaronder jij zoveel jaren geleden op deskundige wijze menig kauwgom geplakt hebt?

Zouden je filosofische berichten nog op de toiletdeuren staan?

Kom het antwoord op al deze existentiële vragen te weten op de jaarlijkse Oud-leerlingenavond van het KLA!

Wie bang is voor de confrontatie met de oud-medeleerlingen moet één ding goed voor ogen houden: ook zij zijn ondertussen vast dik en/of kaal geworden en net herstellend van een midlifecrisis. En als het gezelschap onverhoopt toch zou tegenvallen, is er nog altijd onze oergezellige bar.

Post je oude klasfoto van het 6de jaar op de facebookpagina van de Oudleerlingenavond en kom op vrijdag 24 november ontdekken wie je nog herkent!

Bekijk hier alvast onze facebookpagina en zet je aanwezig op het evenement!

Youca

YOUCA, Youth for Change and Action – vroeger Zuiddag – is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

YOUCA werkt op een actieve en ervaringsgerichte manier. Jongeren doén iets bij YOUCA, tonen hun engagement en zetten stappen naar een maatschappelijk leiderschap. 

In België zijn er 5 ambassadeurs, zij zijn het gezicht van de campagne. Zij vertegenwoordigen de leerlingen die gaan werken op de YOUCA action day. Zij zijn ook op inleefreis geweest naar El Salvador en daar hebben ze het project en de mensen leren kennen. Zij volgen de komende 3 jaar het project op en wij blijven ook contact houden met de zuid-ambassadeurs van El Salvador.

De VIPS zijn enkele enthousiaste leerlingen die net iets extra willen betekenen. Zij zijn de vertegenwoordigers op hun school en ze proberen er alles aan te doen om hun medeleerlingen te motiveren.

Dit jaar steunen ze de jongeren in El Salvador in samenwerking met Trias. 

Ons team:

Van links naar rechts: To Adriaensen (vip), Anastazija Vojinovic (vip), Flo Van Wolput (ambassadrice), Mees Bots (vip) en Fran Eelen (vip)

Het multicultureel buffet, een succes!

De winst van het jaarlijkse multicultureel buffet, door leerlingen van het 2e leerjaar, is overgemaakt aan CroFun voor het project van Younas Bendib, waardoor de kaap van €10.000 overschreden werd.

https://www.crofun.com/nl/project/2613-younas-wenst-drinkbaar-water-in-afrika

Super nieuws dus voor het project van Younas! Bedankt aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft!