Schrijf ze vrij!

MIJN MENING, MIJN RECHT IS DIT JAAR HET THEMA VAN DE SCHRIJF-ZE-VRIJDAG.

Op vrijdag 20 oktober 2017 vindt een gloednieuwe Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International plaats. Leerlingen in meer dan 500 scholen zetten zich dan in voor mensenrechten. Ook onze school neemt opnieuw deel aan deze dag

Je bent vrij om jouw mening te uiten. Het maakt niet uit hoe je dat doet: mondeling, geschreven, via kunst, op het internet of via andere media. Je moet steeds in alle vrijheid je gedacht kunnen geven. Overheden moeten zich daar zo weinig mogelijk in mengen.

Het recht op vrije meningsuiting  komt in steeds meer landen onder druk te staan. Daarom biedt Amnesty International je dit najaar informatie en methodieken om kinderen en jongeren te laten bijleren over hun recht op expressievrijheid. Naar goede traditie krijgen kinderen en jongeren ook de kans om actie te voeren voor dit mensenrecht.

Oud-leerlingenavond 24 november!

Ben je benieuwd of je zoals vroeger nog steeds helemaal vrolijk wordt van de kleuren van de gangen van “het Lyceum” (dat mooie bruin en blinkende grijs, u weet het nog wel)?

Sta je te popelen om te ontdekken of er zoals voorheen nog heerlijke warme maaltijden op het menu van de cafetaria staan?

Wil je weten of je oude klasgenoten eenzelfde fysieke transformatie hebben doorgemaakt als jij?

Sta je te springen om nog eens een praatje te maken met de leerkrachten die je vroeger inspireerden?

Wat zou er gebeurd zijn met de stoelen en banken waaronder jij zoveel jaren geleden op deskundige wijze menig kauwgom geplakt hebt?

Zouden je filosofische berichten nog op de toiletdeuren staan?

Kom het antwoord op al deze existentiële vragen te weten op de jaarlijkse Oud-leerlingenavond van het KLA!

Wie bang is voor de confrontatie met de oud-medeleerlingen moet één ding goed voor ogen houden: ook zij zijn ondertussen vast dik en/of kaal geworden en net herstellend van een midlifecrisis. En als het gezelschap onverhoopt toch zou tegenvallen, is er nog altijd onze oergezellige bar.

Post je oude klasfoto van het 6de jaar op de facebookpagina van de Oudleerlingenavond en kom op vrijdag 24 november ontdekken wie je nog herkent!

Bekijk hier alvast onze facebookpagina en zet je aanwezig op het evenement!

Youca

YOUCA, Youth for Change and Action – vroeger Zuiddag – is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

YOUCA werkt op een actieve en ervaringsgerichte manier. Jongeren doén iets bij YOUCA, tonen hun engagement en zetten stappen naar een maatschappelijk leiderschap. 

In België zijn er 5 ambassadeurs, zij zijn het gezicht van de campagne. Zij vertegenwoordigen de leerlingen die gaan werken op de YOUCA action day. Zij zijn ook op inleefreis geweest naar El Salvador en daar hebben ze het project en de mensen leren kennen. Zij volgen de komende 3 jaar het project op en wij blijven ook contact houden met de zuid-ambassadeurs van El Salvador.

De VIPS zijn enkele enthousiaste leerlingen die net iets extra willen betekenen. Zij zijn de vertegenwoordigers op hun school en ze proberen er alles aan te doen om hun medeleerlingen te motiveren.

Dit jaar steunen ze de jongeren in El Salvador in samenwerking met Trias. 

Ons team:

Van links naar rechts: To Adriaensen (vip), Anastazija Vojinovic (vip), Flo Van Wolput (ambassadrice), Mees Bots (vip) en Fran Eelen (vip)

Het multicultureel buffet, een succes!

De winst van het jaarlijkse multicultureel buffet, door leerlingen van het 2e leerjaar, is overgemaakt aan CroFun voor het project van Younas Bendib, waardoor de kaap van €10.000 overschreden werd.

https://www.crofun.com/nl/project/2613-younas-wenst-drinkbaar-water-in-afrika

Super nieuws dus voor het project van Younas! Bedankt aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft!

Is Chinees Chinees voor jou?

Beste ouders en leerlingen

Volgend jaar kan er opnieuw Chinese les gevolgd worden op het GO! KLA, mits voldoende belangstelling. We starten opnieuw met een eerste module ‘Is Chinees Chinees voor jou?’. De lessen vinden 2 keer per week plaats op onze school, vlak na de schooluren. De leerlingen die dit jaar reeds de eerste stappen in het Chinees gezet hebben, kunnen voor een vervolgmodule kiezen.

Inschrijven en meer informatie:
ella@chinalinks.nu of 0479/22 83 20

Kunstbende!

Het is prijzenmaand op het GO! KLA! Na de finalisten in de JWO, VWO en Techniekolympiade, behaalden Fien Donckers en Ivana Batchvarov gisteren respectievelijk een 2e plaats in de categorie performance en een 3e plaats in de categorie video op de Kunstbende Antwerpen.

Proficiat!

Finalisten Techniekolympiade

Na de reeks leerlingen die naar de 2e ronde van de JWO en VWO mochten, mag het GO! KLA nu ook 3 afgevaardigden naar de finale van de jaarlijkse Techniekolympiade sturen!
 
Henrik Leon Van Overvelt, Lara Sanders en Ewan Pols: proficiat en heel veel succes in de finale!

De KLA-schooldichters van 2017!

Het is zover. Onze KLA-schooldichters zijn bekend!

Yuline d’Hooghe (1F), junior KLA-schooldichter

Olivia De Boeck (3LWA), de junior publieksprijs

Niet iedereen heeft het
Dat hoeft ook niet echt
Er is geen goed
Er is geen slecht
Het heeft geen reden
Noch heeft het geur
Het heeft geen textuur
Of een bepaalde kleur
Maar het heeft een klank
Soms zacht, soms schel
Hangt er vanaf
Aan wie ik de grap vertel

Hanne Schelstraete (6Grl), KLA-schooldichter

Grote Ken je Klassiekenquiz 2017

Gisteren namen twee teams van onze school deel aan de “Grote Ken je Klassiekenquiz”. In de gebouwen van de UA concurreerden zij met 25 teams vanuit heel Vlaanderen in kennis omtrent alle aspecten van de klassieke oudheid. Het team van Matthias Vanhauwe, Kenjiro Bly, Janne Caenen en Tessel Peterson behaalde een heel knappe 7e plek! Het team van Kato Van Rooy, Helena Van de Velde en Nina Hamelinck scoorde met één teamlid minder toch een verdienstelijke 21e plek.
 
Wij danken de deelnemers voor hun enthousiaste inzet!